U interesu građana Kosova

Lider opozicionog Demokratskog saveza Kosova (LDK) Isa Mustafa danas je indirektno najavio mogućnost da njegova stranka uđe u koaliciju sa Demokratskom partijom Kosova premijera Hashima Thaçija.

Mustafa je napisao na Facebooku da je LDK bio i ostao opredjeljen da sa postizbornim blokom ostvari svoj program, ali da su odluke Ustavnog suda Kosova, stavovi predsjednice Atifete Jahjaga i međunarodne zajednice "trenuci koji zahtjevaju novo ponašanje kako bi Kosovo dobilo Skupštinu i vladu narednih dana".
Predsjednik LDK je napisao da će u naredna dva dana ta stranka imati sastanke na najvišem stranačkom nivou i odlučiti da pomogne da Kosovo što prije ima nove institucije u saglasnosti sa interesima građana.
Danas će biti održana sjednica Predsjedništva LDK, dok je za sutra zakazana sjednica Glavnog odbora stranke.
Istovremeno, mediji javljaju da je ambasador Velike Britanije na Kosovu Ian Clif na razgovorima u Alijansi za budućnost Kosova, gdje će razgovarati sa predsjednikom stranke Ramushom Haradinajem.
Haradinaj je kandidat za premijera opozicione koalicije u kojoj je i LDK, ali mediji javljaju da zapadne države traže od Haradinaja da odustane od kandidature i mjesto prepusti Isi Mustafi.