VLAN dobija građansku podršku

Pojedini međunarodni predstavnici smatraju da su vanredni izbori na Kosovu jedino rješenje za političku krizu, piše "Blic" na albanskom jeziku.

U međunarodnim krugovima strahuju od eskalacije krize, a kako se navodi, bezbjednosno stanje bi moglo biti veoma ugroženo ako se ne postigne dogovor.
List podsjeća da su o svemu obavješteni Brisel i Vašington, čijim zvaničnicima je, kako piše "Blic", dato do znanja da bi u slučaju produbljivanja krize možda najbolje rješenje bilo "da se ide na nove izbore". 
Politički analitičar iz Prištine Fatmir Sheholli rekao je za "TV Centar" u Čaglavici da koalicioni blok VLAN sve više dobija građansku podršku i da su mogući nemiri, ukoliko Thaçijev PDK ne popusti. 
Kosovo, smatra Sheholli, ide prema tome da bankrotira ukoliko ne bude formirana nova vlada. 
"Znamo da takve situacije potom proizvode nemire i revolucije", rekao je Sheholli, a prenio "Radio KiM". 
Presjednica Kosova Atifete Jahjaga ponovo je počela konsultacije s liderima političkih parlamentarnih stranaka, kako bi se riješila institucionalna kriza na Kosovu. 
Ona se sastala s liderom LDK Isom Mustafom, a članica predsjedništva te partije Teuta Sahaçiju rekla je da "Kosovo nije u političkoj krizi, jer postoji parlamentarna većina". 
"Dobro je što se konačno priča o rokovima", rekla je, ali nije navela da li postoji neki rok za prevazilaženje "političkog čvora". 
Izbori, prema Sahtaçiji, uopšte nisu opcija, jer postoji parlamentarna većina i upravo zbog toga Kosovo nije u krizi, prenijeli su mediji u Prištini.