Ponovno na teret potrošača Kosova

Izgleda da iz energetskog sektora znaju samo za povećanje cijena. Potrošači električne energije osim plaćanja tarifa sa povećanim cijenama od strane KEDS-a, plaćaju i jednu fiksnu tarifu koja iznosi 2.50 eura, piše list "Kosova Sot".

Ova naknada se plaća za pokrivanje troškova očitavanja brojila, štampanja i podjelu računa potrošačima. Ali, zvaničnici KEDS-a plaćanje ove naknade ne uzimaju mnogo k srcu, bez obzira što se zaposleni, koji vrše čitanja brojila plaćaju od strane kompanije.

Na ovu fiksnu naknadu, utvrđenu od strane "države" KEDS, usprotivila se i nazvala je iznuđivanjem, organizacija "Konsumatori" (Potrošač), koja se bavi pravima potrošača, dodaje dalje list "KosovaSot".

Selatin Kaçaniku, iz organizacije "Konsumatori", kaže da ovo nije u redu. On je rekao da su se prilikom povećanja cijena električne energije od 4. marta usprotivili i ovoj naknadi, koja je u to vrijeme iznosila 2 eura i 27 centi.

"U praksi inkasiranja na Kosovu nemamo drugih slučajeva koji dozvoljavaju takvu vrstu naknade i s takvim imenom, kao što je taksa za čitanje brojila", rekao je Kaçaniku.