Direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marko Ðurić izjavio je danas da "Park mira" u Mitrovici ostaje i da Srbi nemaju razloga za zabrinutost.

Ðurić je poručio iz Mitrovice da u ovom gradu niko, a posebno ne zamjenica premijera Kosova Edita Tahiri, neće ništa rušiti i da bi trebalo sjesti za sto kako bi se razgovaralo o izgradnji bolje budućnosti, i za Srbe, i za Albance.

Ðurić je u Mitrovici obišao građevinske radove na uređenju budućeg Trga cara Lazara, koji će se nalaziti u blizini glavnog ibarskog mosta, na kojem su Srbi nakon uklanjanja barikade prošlog mjeseca izgradili "Park mira".

"Želim da poručim građanima Srbije i srpske nacionalnosti ovdje na Kosovu, da nemaju razloga da se boje zbog pretnji Prištine koje smo mogli da čujemo prethodnih dana od gospođe Edite Tahiri, prijetnje rušenjem Parka mira", poručio je on.

Ðurić je istakao da je "Park mira trajna kategorija koja će ovdje ostati" i da Srbija želi da sve probleme i pitanja rješava kroz dijalog, a da poruka o rušenju i prijetnje ničemu ne mogu da doprinesu.

"Želim odavdje da poručim da niko, a posebno ne Edita Tahiri, neće ovdje u sjevernoj MItrovici ništa rušiti i da bi umjesto toga trebali da sjednemo za sto i da razgovaramo kako ćemo da izgradimo bolju budućnost i za Srbe i za Albance. Bolja bućnost se prijetnjama ne može izgraditi", rekao je Ðurić.