Međunarodnjaci bi trebali intervenisati

Poznavalac političkih procesa, Azem Vllasi, ocjenio je da zemlja može ići na nove izbore ako međunarodnjaci ne intervenišu kako bi iznašli neku bolju formulu.

Vllasi je ocjenio da Kosovo neće imati novu vladu do jeseni, pošto kod političara preovladava želja za vlašću u odnosu na funkcionalnost Kosova.

"Na žalost, ima opasnosti da se ide na nove izbore, ako ne budu intervenisali i ako nam ne pomognu međunarodni predstavnici, kako bi se pronašla bolja formula, jer ovi politički blokovi su ušli u začaran krug koji će nas prije odvesti do novih vanrednih izbora nego što će se naći racionalno rješenje za stvaranje nove vlade", rekao je Vllasi za dnevnik "Epoka e re".

Vllasi predviđa da će već na prvoj sjednici parlamenta biti problema vezanih za mjesto predsjednika ovog doma.

"Na osnovu onoga što vidimo, izgleda da će problema biti već na konstitutivnoj sjednici Skupštine Kosova oko toga ko će dati kandidata za predsjednika parlamenta. Prema odluci Ustavnog suda, PDKK ima pravo da predloži kandidata za predsjednika Skupštine, međutim opozicioni blok će i na tom pitanju ometati PDK i tu će izbiti prva kriza", rekao je Vllasi.