To neće biti dobro ni za Srbe ni za Albance

Predsjednik Pokreta za demokratski progres (PDP) i predsjednik SO Bujanovac Jonuz Musliu najavio je u ponedjeljak da će Albanci organizovati proteste ukoliko policija nastavi da ih privodi na informativne razgovore povodom oružja koje je pronađeno pored džamije u selu Turija.

"Ako se tako nastavi, mi ćemo da reagujemo i organizovaćemo proteste u Bujanovcu, a to neće biti dobro ni za Srbe ni za Albance. Širom Srbije povremeno se nađe oružje i iz Drugog svjetskog rata pa se niko zbog toga ne privodi na informativne razgovore", rekao je Musliu za agenciju Beta.

Dodao je da su "smješni navodi u nekim medijima da je oružje nađeno kod džamije u Turiji spremano za terorističke napade u sadašnjem vremenu, i da je jasno da je oružje tamo sakriveno u vrijeme rata 2000/2001. godine između Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe i srpskih snaga bezbjednosti".

Građevinski radnici, koje je angažovala džamija u Turiji, slučajno su prilikom rušenja pomoćnog objekta u dvorištu džamije 13. juna našli skladište sa većom količinom sakrivenog oružja, što su odmah prijavili policiji.

"Smiješna je propaganda da je to oružje spremano za terorističke napade. To je oružje sakriveno u vrijeme rata, ko zna ko ga je tu ostavio, a nova vlast vrši iste pritiske na Albance kao u vrijeme Miloševića, jer se na informativne razgovore privode bivši pripadnici OVPMB", rekao je Musliu.