Ilustracija

Kancelarija Specijalnog Tužilaštva Kosova (KSTK) pozvala je danas osobe koji su bili svjedoci otmice i ubistva dva dječaka iz kolone izbjeglica u Prizrenu u martu 1999. da se jave tužilaštvu radi utvrđivanje identiteta ubijenih, saopštila je Misija Eulex.

"Dana 29. marta 1999.  godine, oko 09:15 ujutro, paravojne snage su zaustavile kolonu izbjeglica u ulici '11. marta',  Lamela B/2, u naselju Ortakol, u Prizrenu.
Dvije osobe se sumnjiče da su uzeli dvojicu dječaka sa traktora na kojem su se nalazili sa svojim porodicama, pretukli ih kundakom automatskog oružja sve dok dječaci nisu izgubili svijest. Zatim su ih odvukli u obližnju fabriku za proizvodnju hrane 'Voćar' i usmrtili ih vatrenim oružjem", stoji u saopštenju Eulexa.
Mole se sva lica koja imaju bilo kakve informacije u vezi sa ovim događajem, uključujući identitet dvojice dječaka, njihovih porodica ili lica koja su bila svjedoci tih događaja da pozovu 038 78 4021 u periodu između 9:00-17:00 časova ili pošalju email na Arsim.ajeti@eulex-kosovo.eu.