U interesu Kosova da se proces što prije završi

Šef parlamentarne grupe Demokratske partije Kosova Adem Grabovci, rekao je da se trenutno pregovara o formiranju Specijalnog suda i da je u interesu Kosova da ovaj proces bude završen što prije i da sve prođe kroz Skupštinu Kosova. Ali, on ne zna da li će to biti stavljeno na glasanje ove nedjelje, jer Skupštini nije predat ni jedan dokument.

Vlada traži da po svaku cijenu sadašnji saziv skupštine formira Tribunal za pretpostavljene ratne zločine OVK kako bi se izbjegla odluka Savjeta Bezbjednosti UN, prenosi "Koha ditore".

Premijer Thaçi i dalje nastavlja da izbjegava javne komentare o Tribunalu dok je kabinet njegove vlade u akciji, posebno poslije posjete direktora za Centralnu i Jugoistočnu Evropu u američkom State departmentu. Osim Samooprjedeljenja, ostale partije nemaju staav u vezi formiranja Tribunala.

Šef poslaničke grupe PDK Adem Grabovci, je rekao da su vođeni razgovori o osnivanju Specijalnog suda i da je u interesu Kosova da se taj proces što prije završi i da sve prođe kroz Skupštinu Kosova.

Ali, on ne zna da li će ove nedjelje pitanje Tribunala biti na dnevnom redu sjednice jer skupštini nije zvanično predat nijedan dokument.