Izbjegava odgovor

Lideri kosovskih institucija i političkih partija izrazili su spremnost da podrže zahtjev EU i SAD da kosovska skupština naredne nedjelje odlučuje o osnivanju specijalnog suda o zločinima OVK i produženju mandata Eulexa, izuzev premijera Hashima Thaçija koji se za sada o tome ne izjašnjava.

On je juče na konferenciji za novinare izbjegao da odgovori na pitanje novinara šta misli o osnivanju suda, ali je rekao da je kosovski pravni sistem spreman da se suoči sa pravdom.
Kosovska predsjednica Atifete Jahjaga, koja se nalazi u posjeti SAD razgovarala je telefonom sa američkim diplomatom Jonathanom Moorom kome je prenijela da su kosovske institucije izrazile spremnost da sarađuju sa međunarodnim partnerima.
Jahjaga i Moor ukazali su da bi podrška nezavisnom sudskom procesu doprinijela kredibilitetu Kosova, saopšteno je iz kabineta predsjednice.
Predsjednik Alijanse za Budućnost Kosova Ramush Haradinaj nakon susreta sa Moorom i američkom ambasadorkom na Kosovu Tacy Jacobson kazao je da pravda treba da se zadovolji i da Kosovo mora kročiti naprijed, jer nema vremena za čekanje.