Privilegije nisu oduzete

Iako je deset mjeseci iza rešetaka, Sami Lushtaku , predsjednik opštine Skenderaj, i dalje prima 1.050 eura mjesečne plate, piše danas list "Botapress".

Osumnjičen za ratne zločine, Sami Lushtaku zajedno sa još četvoro uhapšeni su 23. maja prošle godine od strane policije EULEX-a.

I dan-danas on se nalazi u pritvoru zbog iste optužbe. Ali, PDK-u i njegovom lideru Hashimu Thaçiju nije smetao pritvor gospodina Lushtakua da ga kandiduje za još jedan mandat za predsjednika opštine Skenderaj, piše dalje list "Botapress".

Bez ijednog dana kampanje, Lushtaku je međutim uspio da dobije povjerenje stanovnika Skenderaja kako bi još jedan mandat bio na čelu opštine. Čak je i zakletvu bio obavezan dati pod policijskom pratnjom i vratio se u pritvorni centar sa lisicama na rukama.

No, čini se da držanje u pritvoru ne zabrinjava toliko ovog moćnog čovjeka u Drenici. On, osim što je informisan o svim zbivanjima u njegovoj opštini, čak i iza rešetaka "diriguje" rad i politička zbivanja u Skedneraju.

Osim ovoga, za predsjednika Lushtakua, koji je već deset mjeseci u pritvoru nastavljene su privilegije prvog čovjeka opštine. Za deset mjeseci koliko je iza rešetaka, Lushtaku je na ime mjesečnih primanja dobio 10.500 eura.