Da se izvedu pred lice pravde

Kosovska predsjednica Atifete Jahjaga oštro je osudila napad iz zasjede u Zubinom Potoku, na policajce Kosovske policije na zadatku i ocijenila taj akt kao pokušaj da se omete funkcionisanje demokratskog reda i vladavine zakona na Kosovu.

“Predsjednica Jahjaga naglašava da je napad na Kosovsku policiju, od strane još uvijek nepoznatih osoba, pokušaj da se onemogući primjena zakona i da se drže pod tenzijama građani zemlje. Kosovske institucije neće dozvoliti ometanje uspostavljanja reda na cijeloj teritoriji Kosova i neće prihvatiti ugrožavanje demokratskog funkcionisanja kosovskog društva. Kosovska policija je institucija koja je izgradila povjerenje među svim građanima Kosova bez razlika i ona garantuje bezbjednost svima. Predsjednica Jahjaga poziva da se napadači na policiju uhvate i izvedu pred lice pravde”, ističe se u saopštenju kosovske predsjednice.
Tri policajca su ranjena sinoć u napadu koji se dogodio oko 21:30 sati. Napad vatrenim oružjem na patrolu granične policije Kosovske policije, koja se nalazila u službenom vozilu u pokretu dogodio se u selu Banje, Zubin Potok, potvrdio je portparol policije Baki Kelani za Radio Kosovo, redakciju na srpskom.
Ranjeni su van životne opasnosti i odmah su prebačeni u bolnički centar na dalji medicinski tretman. Mediji prenose da su ranjeni policajci pripadnici srpske zajednice.