Sporazum

Dvije strane su saopštile da je ”skoro završen sporazum” i najavile da će on biti završen na sljedećem sastanku. Srpski zvaničnici su rekli da će to biti poslije formiranja nove vlade u Srbiji, poslije 27. aprila, prenosi ”Koha ditore”.

Da bi se opisalo šta je postignuto u posljednjoj rundi pregovora između Kosova i Srbije u ponedjeljak u Briselu, slobodno mogu da se iskoriste i izjave učesnika sa nekog sastanka, održanog prije mnogo mjeseci. 
Kao i tada i ovoga puta dvije strane nisu uspjele da do kraja dogovore sporazum o funkcionisanju pravosudnog sistema u regionu Mitrovice iako su rekle da je postignut ”suštinski napredak i da je ostalo još par tehničkih pitanja da se razjasni”.
Dvije strane su rekle da je "sporazum skoro gotov" i najavile da će on biti kompletno završen na sljedećem sastanku. Srpski zvaničnici su rekli da će se to desiti posle 27. aprila, posle formiranja nove vlade Srbije.
Iz saopštenja koje je izdala visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjedenost Catherine Ashton koja u ime EU posreduje u tom dijalogu stiče se utisak da su dvije strane ”skoro postigle sporazum”.