SLS dio liste Srpska

Jedan od koalicionih partnera sadašnjeg premijera Hashima Thaçija je promijenio stranu. Zamjenik premijera Slobodan Petrović će od sada biti blizak saradnik Aleksandra Vučića, čovjeka za koga se očekuje da će uskoro postati novi premijer Srbije.

Izvori lista su saopštili da je SLS sklopio dogovor da bude dio liste Srpska, inicijative koja će konkurisati na opštim izborima na Kosovu. 
Dok je međunarodna zajednica ovo dočekala sa dobrodošlicom, jer ocjenjuje da će prisustvo Petrovića u toj inicijativi povećati mogućnost za saradnju ove liste sa kosovskim partijama, očekuje se da će raniji Petrovićev potez izazvati još više krize sadašnjem sastavu Vlade Kosova.
"Od sada će svaki potez jednog od koalicionih partnera kosovske vlade biti direktno dogovoren sa Srbijom”, rekao je anonimno za naš list jedan visoki kosovski funkcioner, prenosi Tribuna. 
Očekuje se da će ovaj potez dovesti do zakazivanja prevremenih izbora putem raspuštanja Skupštine Kosova. 
Izvori ovog lista su objasnili da premijer Hashim Thaçi planira da slijedeće nedjelje pozove lidere ostalih političkih partija na razgovore na kojima će se dogovoriti o datumu za raspuštanje sadašnjeg sastava Skupštine Kosovo. 
Zamjenik premijera Petrović je najavio približavanje SNS-u Aleksandra Vučića na konferenciji za medije na kojoj je pozvao kosovske Srbe da glasaju za Vučićevu SNS.