Bez konkretnih rezultata

Budućnost dijaloga i Sporazuma od 19. aprila će zavisiti od dinamike sprovođenja tačaka koje se odnose na potpuno uklanjanje ilegalnih struktura Srbije, stavljanja u funkciju Asocijacije srpskih opština u skladu sa kosovskim zakonima, sporazuma o sudovima na sjeveru kao i sporazuma postignutih u tehničkom dijalogu, prenosi ”Koha ditore”.

Uprkos zastojima u implementaciji sporazuma, Vlada Kosova očekuje da će format sastanaka između Kosova i Srbije na političkom nivou ostati isti i poslije završetka izbora u Srbiji. 
Dok ne bude formirana nova vlada u Srbiji neće biti održan ni jedan sastanak između premijera Thaçija i Dačića, saopštili su zvaničnici Vlade Kosova. 
Inače, mnoge tačke sporazuma od 19. aprila koje je do sada trebalo da budu ispunjene su u zastoju, zbog odbijanja Srbije da ih sprovede, tvrde sagovornici "Koha ditore". 
Dnevnik "Zëri" ocjenjuje da kosovska i srpska strana još uvijek ne mogu da se dogovore u Briselu o policajcima i osiguranju vozila. 
Dvije strane su o tome razgovarale u Briselu 20. februara 2014, ali i dalje nema konkretnog rezultata. 
Rahim Pacolli, šef tehničke delegacije Kosova za pitanje policajaca je najavio da bi Beograd i Priština uskoro mogli da postignu sporazum o policajcima i osiguranju. 
Pacolli je rekao da se sa srpskom stranom razgovara da se u sporazum o policiji stavi da u slučaju nezgode na licu mjesta mogu da budu prisutni i albanski i srpski policajci.