Na osnovu svjedočenja zaštićenih svjedoka

Predsjednik Skupštine Kosova Jakup Krasniqi se u petak po prvi put suočio sa inkriminušućim optužbama dveju djevojaka. One ga optužuju da je jednoj od njih isekao usne nožem. Na osnovu tog svedočenja, bivši portparol UÇK je saslušan u svojstvu osumnjičenog. On je pozvan na saslušanje godinu i po dana poslije svjedočenja ovih dveju sestara. U tom slučaju je optužen i Sulejman Selimi, prenosi "Koha ditore".

Dvije sestre iz Mitrovice su optužile Jakupa Krasniqija da je učestvovao u njihovom premlaćivanju i zlostavljanju. Optužuju ga da je objema odsekao kosu dok je jednu bajonetom posekao po ustima.
Svjedočile su prije godinu i po dana. Tužilaštvo nije preduzelo ništa do petka uprkos tome što je prošlog mjeseca podiglo optužnicu protiv Sulejmana Selimija, Ismeta Haxhe, Nexhata Çubrelija i Shefki Husenija.
Bivšeg portparola Oslobodilačke vojske Kosova Krasniqija u petak je u svojstvu osumnjičenog saslušao Tužilac EULEX-a Maorizio Salustro. Krasniqi se sumnjiči za ratne zločine protiv civilnog stanovništva za koje se tvrdi da su počinjeni u Likovcu u zimu 1998. 
Predsjednika Skupštine koji je već najavio odlazak iz PDK i osnivanje nove partije zajedno sa Fatmirom Limajem, tužilac je u petak saslušavao dva sata. 
Sumnje protiv njega su pokrenute na osnovu svjedočenja zaštićenih svjedoka ”A” i ”B”, da je učestvovao u njihovom prebijanju u Likovcu.