Selo gori, a...

U vrijeme kada na Kliničko univerzitetskom centru Kosova (KUCK) u Prištini nedostaju esencijalni (najbitniji) lijekovi, čak i oni "super-esencijalni" i uslovi na klinikama nisu ni približno onim koji trebaju biti, direktor ove institucije, Nijazi Gashi je odlučio da luksuz poveća do maksimuma, piše portal "Indeksonline".

Gashiju je izgleda dosadilo službeno vozilo "Škoda Oktavia", pa je odlučio da sebe časti novim super luksuznim automobilom marke "Volkswagen Touareg", koji je KUCK koštao ni manje ni više nego sedamdeset hiljada eura.

Izvori portala "Indeksonline" su izjavili da zbog nekih problema sa Ministarstvom finansija vozilo još uvijek nije plaćeno ovlašćenom servisu Volkswagen - "Porche Kosova" od koga je i kupljeno.

"Direktor je uzeo automobil, ali ga drži u tajnosti pošto još uvijek nije plaćeno. Pokušava da to ne dođe do javnosti", rekao je izvor.

Povećanje luksuza prvi čovjek KUCK-a je učinio kada je novi gradonačelnik Prištine, Shpen Ahmeti najavio da će prodati službeno vozilo bivšeg gradonačelnika, Ise Mustafe, pošto smatra da ono predstavlja preveliki luksuz za jednog gradonačelnika Prištine.

U međuvremenu, dva lidera države, premijer Kosova, Hashim Thaçi, kao i predsjednica države, već dugo vremena voze isto vozilo, izbjegavajući svaku mogućnost da kupe novi luksuzni automobil.