Srbija ih je "penzionisala"

Pripadnike MUP-a koji su ilegalno djelovali na Kosovu Srbija će penzionisati ali neće ostati bez posla. Samo će promijeniti uniformu. Oni su izrazili spremnost da se regrutuju u Kosovsku policiju na osnovu sporazuma iz aprila koji su potpisali premijeri Hashim Thaçi i Ivica Dačić. Svi će biti primljeni u paketu bez prijavljivanja na konkurs. KIA vrši njihovu provjeru, piše Koha Ditore.

Radnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) koji su godinama ilegalno djelovali na Kosovu,  izrazili su spremnost da odu u "penziju". Ukupno ih je 338.
Biće penzionisani prije vremena ali neće ostati bez posla. Samo će promijeniti uniforme. Oni su izrazili spremnost da se regrutuju u Policiju Kosova na osnovu sporazuma iz aprila koji su potpisali premijeri Hashim Thaçi i Ivica Dačić.
Sporazum traži da svi policajci sa sjevera Kosova budu integrisani u Policiju Kosova i da plate dobijaju samo od ove policije. Sporazum govori i o integraciji ilegalnih struktura u adekvatne kosovske strukture i o formiranju novog policijskog okruga - sjever.