Otišao u Italiju i ostavio svoj narod

Bivši predsjednik Kosova Ibrahim Rugova ponovo je spomenut od strane Adema Demaçija. Tokom predavanja na Univerzitetu "Pjetër Budi", gdje je govorio o ljudskim pravima, Demaçi nije mogao a da ne iznese "još jednu" kritiku o pokojnom predsjedniku Kosova, prenosi portal "Kosovapress".

U stvari, dok je govorio o pokojnom bivšem predsjedniku Južne Afrike, Nelsonu Mandeli, on je rekao da je ovaj predsjednik bio heroj, a ne bivši predsjednik Kosova.

"Nelsona Mandelu smatram herojem čovječanstva", rekao je on.

Nadalje je dodao da Ibrahim Rugova nije bio heroj i nije umro za narod i naglasio da on nije imao snage da proglasi heroje iz Prekaza.

Međutim, on je rekao da je činjenica što se često puta "bavi" Rugovom ta što on na ovaj način kaže istinu, a ne da ima nešto lično sa bivšim predsjednikom.

Kosovski aktivista je spomenuo i neke aktivnosti Rugove, koje, prema njegovim riječima, pokazuju da on nije bio i nije heroj.

Između ostalog, činjenica da je otišao u Italiju i ostavio svoj narod, sastanak u Srbiji sa bivšim srpskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem, gdje je, kako je kazao, Rugova pozvao na zaustavljanje rata, pokazuju da on nije heroj.