Potpisan sporazum

Danas je u Prizrenu u prostorijama ogranka PDK potpisan sporazum kojim se predviđa da Centar demokratske unije podrži kandidata PDK Salima Jenuzija u drugom krugu izbora za predsjednika opštine Dragaš.

Predsjednik CDU-a Hamza Balje je ovom prilikom izjavio da je sporazum potpisan u cilju stvaranja jednog evropskog Dragaša.
"Podržaćemo kandidata PDK Selima Jenuzija za predsjednika opštine Dragaš. Kao što smo i ranije podržali koaliciju za evropski Prizren, podržaćemo i koaliciju za evropski Dragaš, koji ima predispozicije za ekonomski razvoj i za turizam i što će biti jedna osnova za boljitak sveukupnog stanovništva, kako Albanaca tako i Goranaca i Bošnjaka. CDU će dati svoj doprinos u zajedničkoj vladavini sa gospodinom Jenuzijem, u podršci na stvaranju uslova za razvoj ovog regiona", rekao je Hamza Balje.
"Danas je historijski dan za naše dvije pobjedničke partije. Mi dajemo punu podršku Kosovu i evropskim integracijama za bolju budućnost. Dvije pobjedničke partije, mandatom koji su dobili od naroda, dužne su da rade na tome da u bliskoj budućnosti ovom narodu bude što bolje", rekao je Safet Kuši, koji je bio kandidat CDU za predsjednika opštine Dragaš na ovim izborima.
Na pitanje novinara da je bilo izjava gdje su predstavnici ovog političkog subjekta izražavali želju da gorski dio opštine Dragaš bude u sastavu Zajednice srpskih opština na Kosovu i da li su razmatrani ovi zahtjevi prilikom potpisivanja sporazuma, odgovorio je predsjednik stranke Hamza Balje, koji je istakao da se radilo o medijskim špekulacijama.
"Pošto smo mi novi politički subjekat bilo je bombastičkih izjava u medijima sa namjerom da samo naude mještanima koji žive u Gori, bez obzira da li se radi o Albancina, Gorancima ili Bošnjacima. Mi zajedno živimo i nama su međuljudski odnosi i sigurnost svih ljudi na prvom mjestu. Ulaskom u opštinske strukture preko četiri naša odbornika znači jedna sigurnost za sve narode koji žive ovdje. Ekonomski razvoj i prosperitet je pravi put, a sa takvim špekulacijama treba da se prekine. CDU je jedna jaka snaga koja će ukazati na evropski put i svim ostalim zajednicama ne samo u opštini Dragaš već i na cijelom Kosovu", rekao je Balje.