Situacija u Mitrovici mirna

Sigurnosna situacija u sjevernoj Mitrovici protekle sedmice je bila mirna i bez ikakvog incidenta koji bi se reflektovao na ukupnu situaciju. Tako je ocijenjeno u ponedjeljak na sastanku Lokalnog odbora za javnu sigurnost koji se održava u okviru Direktorijata za zaštitu i spašavanje opštine Mitrovica.

Direktor ovog direktorijata, Bexhet Bala je izjavio da je uopšte situacija u posljednje vrijeme mirna i zbog toga zahvaljuje na dobrom radu lokalnim i međunarodnim strukturama sigurnosti. On je naglasio da je do relaksacije situacije uticalo i slabljenje uloge struktura na sjeveru.

On se fokusirao i na drugi izborni krug koji se održava 1. decembra i na sjeveru grada i na potrebu za osiguranjem potrebnih mjera sigurnosti.

"Posljednji put je bila dobra organizacija, tako da je neophodno da lokalne i međunarodne strukture sigurnosti budu na nivou svojih obaveza".

S druge strane, Ahmet Xhoshua iz Policije Kosova je kazao da je i na jugu grada situacija mirna i neće biti nekih problema. On je naglasio da su spremni za drugi izborni krug koji se održava 1. decembra i na jugu i na sjeveru grada.