Drugi aspekt "privatnosti"

Kosovski mediji - kada su pisali o privatnom životu političara - uvijek su ih prikazivali kao ljude od morala i predane porodici; nešto što se po običaju viđa i događa u demokratskim zemljama.

S druge strane, kosovski političari su svoj privatni raskalašan život "obogatili" glamurom, ženama i noćnim životom, što su svi vidjeli kao nešto što samo njima pripada i da je ovo samo njihov privatan život.

Zapravo nigdje u svijetu nije tako.

O raskalašnosti političara list "Gazeta Express" će neki drugi put pisati, a danas govori o drugom aspektu "privatnosti" naših političara.

Riječ je o POLIGAMIJI

Poligamija ili brak sa više žena nije predviđen zakonom na Kosovu, a postoje najmanje tri visoka kosovska političara koji vode dvostruki život, koji imaju dvije žene.

To su: Agim Çeku, bivši premijer, sadašnji ministar Kosovskih bezbjednosnih snaga, Sami Lushtaku, predsjednik opštine Skenderaj i Blerim Shala, potpredsjednik Alijanse za budućnost Kosova.

Agim Çeku živi i ima dijete sa Mimozom Harxhi, učesnicom Miss Kosova još od vremena kad je bio premijer zemlje, u međuvremenu u jednoj drugoj kući u Kosovu Polju ima drugu ženu, Dragicu, sa kojom ima dvoje odrasle djece.

Između dvije kuće živi i Sami Lushtaku. Jednu (prvu) ženu ima u Skenderaju, dok je druga u Prištini. Njegove žene nisu imena koja su poznata kosovskoj javnosti. Za razliku od ostalih, on je bio transparentan u vezi sa ovim detaljom iz njegovog života.

Slično radi i Blerim Shala, ali sa jednom razlikom; njegova druga žena je poznata Kosovskoj javnosti. To je Aurita Agushi, poznata glumica koja je u vezi sa g.Shalom od vremena kad je pomenuti bio Koordinator tima Jedinstva u pregovorima za rješavanje konačnog statusa Kosova. Aurita i Blerim Shala imaju dvoje djece. Sa svojom prvom ženom, zamjenik AAK nema djece.