Poslije 100 godina ponovo imaju potpredsjednika opštine

Predstavnici Bošnjačke partije "Inicijativa za bolji život" koju predvodi Mihret Salković a koju je podržala Sandžačka demokratska partija na izborima koji su održani u opštini Leposavić dobila je na iznenađenje svih, prema preliminarnim rezultatima tri odbornička mandata i oni će dobiti mjesto potpredsjednika opštine Leposavić.

Salković je potukao protivnike iz bošnjačkih redova kojih je bilo dvojica na svim biračkim mjestima u Rvatskoj kao i u centru Leposavića, Leška i drugim izbornim jedinicama. Manjinska lista "Inicijativa za bolji život" uzela je najviše manjinskih glasova, skoro tri puta više od albanskih partija koje djeluju na prostoru Leposavića.

U izjavi za "Sandžakahaber" nosilac liste Mihret Salković izjavio je da je ovo historijski dan za Bošnjake sa ovog prostora, po prvi put mi ćemo imati legitimne predstavnike u skupštini Leposavić i sigurno ćemo učestvovati u vlasti.

On je dodao da će poslije 100 godina Bošnjaci imati potpredsjednika opštine i druge važne funkcije u izvršnoj vlasti u ovom gradu, čime će, kako kaže, "infrastrukturni i egzistencijalni problemi koje imaju Bošnjaci u ovoj opštini biti riješeni".

"Zahvaljujem se svim biračima koji su glasali za našu listu, takođe se zahvaljujem i Sandžačkoj demokratskoj partiji i Rasimu Ljajiću, koji su nam pomogli puno u organizacionom smislu, sigurno bez njihove podrške ne bismo ostvarili ovako dobar rezultat", kazao je Salković.

"Oni su takođe shvatili bitnost ovih izbora i pomogli nam u svakom smislu", zaključio je Salković.

Bošnjačka lista "Inicijativa za bolji život" koju predvodi Salković je kao protivkandidate u ovom gradu imala BSDA Kosova i grupu građana koja okuplja mješovite nacionalnosti.

Sandžakahaber