Omladina i inovacije

Premijer Hashim Thaçi imenovao je, na osnovu ustavnih ovlašćenja, Milana Zdravkovića za ministra bez portfelja, koji će se baviti omladinom i inovacijama.

Novi ministar dolazi iz novoformirane poslaničke grupe u parlamentu Kosova "Zajednička budućnost", koja se nedavno odvojila od poslaničkog kluba Samostalne liberalne stranke.
Kako je saopšteno iz kabineta premijera Thaçija, Zdravković će biti direktno odgovoran premijeru i pokrivaće oblast omladine, inovacija i ravnopravnih mogućnosti. 
Vlada Kosova ima 19 ministarstava od kojih tri vode zamjenici premijera. 
Zdravković je medijima predstavljen danas u zgradi Skupštine Kosova na konferenciji za novinare poslaničkog kluba "Zajednička budućnost", na čiji je prijedlog i imenovan za ministra. 
Novi ministar je rekao da će njegovo ministarstvo poslije završetka konstituisanja raditi, između ostalog, na sistematskom poboljšanju položaja mladih i dostizanju evropskih standarda u oblasti prava mladih. 
"Sve to ćemo raditi postepeno u zavisnosti od toga kakav će biti budžet i kakva će biti sveobuhvatna strategija. Vjerujem da ćemo uspjeti u ostvarivanju tih ciljeva", kazao je Zdravković. 
Milan Zdravković je, kako je rečeno, iz opštine Ranilug u Kosovskom pomoravlju, inženjer je Fakulteta organizacionih nauka, gdje je diplomirao na Odsjeku za menadžment. Na istom fakultetu u Beogradu je završio i master studije iz oblasti menadžmenta.