Posjeta podrške i saradnje

Glavnokomandujući Generalštaba Oružanih snaga Turske general Necdet Ozel je izjavio da Kosovo ima punu podršku Turske na putu integracija u NATO, EU i sve druge međunarodne institucije

Kosovska predsjednica se zahvalila generalu Ozelu na stalnoj podršci koju Turska pruža građanima i institucijama Kosova u svim oblastima, s naglaskom na oblast bezbjednosti, saopšteno je iz predsjedničkog kabineta, prenosi Anadolu Agency.
Jahjaga je istakla važnost saradnje Oružanih snaga Turske i Bezbjedonosnih snaga Kosova za doprinos miru i opštoj stabilnosti na Balkanu, ali i šire. Ona je visoko ocijenila profesionalnu pomoć koju je turska vojska ponudila BSK-u.
Predsjednica Kosova, koja je istovremeno i vrhovni komandant Bezbjedonosnih snaga Kosova, izrazila je spremnost da te snage, sada nakon postignute pune operativne sposobnosti, uzmu učešće i u međunarodnim misijama.
Glavnokomandujući Generalštaba Oružanih snaga Turske general Necdet Ozel je izjavio da Kosovo ima punu podršku Turske na putu integracija u NATO-a, EU i sve druge međunarodne institucije, navodi se u saopštenju.
General Ozel je, takođe, izrazio posvećenost produbljavanju saradnje između BSK-a i Oružanih snaga Turske za opštu bezbijednost Balkana, koja ima uticaj na globalnu bezbjednost.
Delegaciju turske vojske i generala Ozela jutros je primio i komandant Bezbjedonosnih snaga Kosova general Kadri Kastrati. General Ozel na Kosovu boravi u okviru balkanske turneje, koja će trajati od 7. do 11. oktobra, tokom koje će boraviti i u Bosni i Hercegovini.