Organizovao krijumčarenje pošiljki sa Kosova u Njemačku

Mješoviti tim sastavljen od jednog EULEX-ovog i jednog lokalnog tužioca iz Kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) je 16. septembra 2013. godine Osnovnom sudu u Prištini podnio optužnicu protiv jednog počinioca koji je optužen za neovlašćenu nabavku, posjedovanje, distribuciju i prodaju opasnih opojnih i psihotropnih supstanci i organizovani kriminal, stoji u saopštenju EULEX-a.

Optuženi je novodno odgovoran za organizovanje krijumčarenja više pošiljki heroina kopnenim putem sa Kosova u Saveznu Republiku Njemačku tokom 2012. godine u saučesništvu sa drugim dilerima i korisnicima droge čije se sjedište nalazilo u obema zemljama, a činili su dio međunarodne kriminalne grupe koja je optuženom donosila veliku zaradu.  

Istragu na Kosovu sproveli su Združeni istraživački tim Istražne jedinice za organizovani kriminal policije EULEX-a i Direkcija za istraživanje krijumčarenja droge Kosovske policije u saradnji sa njemačkim vlastima. Optuženi sa nalazi u istražnom pritvoru od njegovog hapšenja u januaru 2013. godine.