Besim Hoti

Zamjenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti izjavio je danas da policija intezivno traga za muškarcem koji je upao u stan Olivera Ivanovića, kandidata za gradonačelnika Sjeverne Mitrovice, i fizički nasrnuo na njegovu suprugu.

Hoti je rekao da policija još nije uspjela da liši slobode osumnjičenog, ali da nastavlja potragu za njim. Nepoznati muškarac upao je juče oko 16 sati u stan Olivera Ivanovića u sjevernom dijelu Mitrovice i napao njegovu suprugu.
Kako je Hoti ranije naveo, motiv za napad na Ivanovićevu suprugu je politički angažman kandidata za gradonačelnika Mitrovice. Ivanovićeva supruga je u trenutku napada bila sa svojim maloljetnim sinom u stanu. 
Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo osudila je ovaj incident i u saopštenju navela da apeluje na Srbe na Kosovu da ne ulaze u međusobne obračune, a pogotovo da se ne obračunavaju sa članovima porodica političkih neistomišljenika.
I direktorka Administrativne kancelarije Vlade Kosova Adrijana Hodžić je najoštrije osudila napad na porodicu predsjednika građanske inicijative "Srbija demokratija pravda" Olivera Ivanovića.
Hodžićeva je u saopštenju navela da je napad koji se dogodio na Ivanovićevu suprugu i to u njenoj kući "definitivno kukavički čin iza kojeg stoje oni koji žele da spriječe demokratiju, pravo i slobodu govora".
Oliver Ivanović je jedan od kandidata za gradonačelnika Sjeverne Mitrovice ispred građanske inicijative "Srbija Demokratija Pravda" na lokalnim izborima koji će na Kosovu biti održani 3. novembra.