Posjeta Administrativnoj kancelariji sjeverne Mitrovice

Zamjenik premijera Kosova Slobodan Petrović ocijenio je da bi svi građani Kosova trebalo da budu dio procesa sprovođenja Briselskog sporazuma.

Petrović je posjetio administrativnu kancelariju sjeverne Mitrovice, gdje se sastao s rukovodstvom ove institucije i govorio o Briselskom sporazumu i lokalnim izborima koji treba da budu održani na Kosovu.
Petrović je, kako se navodi u saopštenju Administrativne kancelarije, istakao da je implementacija Briselskog sporazuma pozitivna i da bi svi građani trebalo da budu dio tog procesa, kao i da Administrativna kancelarija ima veliku ulogu u implementaciji sporazuma. 
On je kazao da će njegovo ministarstvo nastaviti da podržava Administrativnu kancelariju sjeverne Mitrovice i pohvalio dosadašnji rad ove kancelarije, koja svakodnevno pruža usluge građanima sjeverne Mitrovice. 
Glavna izvršna službenica Kancelarije Adrijana Hodžić se zahvalila ministru na posjeti i izrazila želju za bližom saradnjom. 
"Administrativna kancelarija je tehničke prirode. Pružanje usluga je kvalitetno i efikasno, čime smo pokazali i našu trajnost. Nadam se da ćemo ubuduće imati još bolju saradnju sa Ministarstvom, kako bi implementirali zajedničke aktivnosti koje mogu poboljšati kvalitet života građana sjeverne Mitrovice", kazala je Hodžićeva. 
Administrativna kancelarija sjeverne Mitrovice je kancelarija tehničke prirode, koja, kako navodi, pruža sve administrativne usluge, javno-komunalne, socijalne prirode, obrazovanja, zdravstva i infrastrukture, radi poboljšanja uslova života građana koji žive u sjevernoj Mitrovici.

"Nije potrebna jedinstvena izborna lista"

Zamjenik premijera Kosova i lider Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović ocijenio je i da nije potrebno formiranje jedinstvene izborne liste Srba za učešće na kosovskim lokalnim izborima 3. novembra. 
"Jedna izborna lista nema svrhe. Ovo nije referendum. Ovo su lokalni izbori. Pogotovo ako pričamo o mjestima u kojima u velikoj većini žive pripadnici srpske zajednice. Protiv koga bi ta jedinstvena izborna lista bila?", upitao je Petrović. 
On je u izjavi za agenciju Beta ocijenio da bi bilo štetno da za lokalne izbore bude formirana neka "dirigovana lista". Petrović očekuje da će pitanje jedinstvene izborne liste ostati samo prijedlog o kojem se govori u Beogradu i među Srbima na Kosovu. 
Na pitanje da li očekuje da bi neko iz Beograda mogao da predloži i njega kao kandidata koji bi bio na jedistvenoj izbornoj listi za lokalne izbore na Kosovu, Petrović je kazao da ni od koga nije dobio poziv, niti očekuje da ga neko predloži za tu listu.