Naim Miftari 1998

Bivši pripadnik kontra-obavještajne Oslobodilačke vojske Kosova (OVK/UÇK) i bivši pripadnik SHIK-a, Naim Miftari ponovo je reagirao protiv prevara Vlade Thaçi. Ovaj put njegovo reagovanje se odnosi na napumpan broj zahtjeva za status veterana UÇK-a.

Miftari je rekao: "Mogu slobodno reći prema nekim podacima koje sam imao od strane samog Generalnog Štaba UÇK-a, broj vojnika je bio 16.400 pripadnika vojske UÇK i nijedan više!".

On zatim nastavlja da opisuje sarkastično "borbu" koju je vodio Hashim Thaçi sa svojim drugovima, nazvavši ih pripadnicima "Operativne zone" Švicarske i Albanije.

"Ne čudi što se sada pojavljuje više od 40.000 vojnika, jer 'Operativne zone' Švicarske i Albanije su najviše bile 'pogođene'. Oni su imali krvave bitke sa pečenim kokoškama u Tirani i Ženevi. Hashim Thaçi, Agim Çeku, Adem Grabovci, Kadri Veseli i Xhavit Haliti sa njihovim kompanijama su bili na čelu tih 'krvavih bitki' ruka pod ruku", rekao je Miftari za "Gazetaditore", prenosi list "Tribuna".

U suprotnom, Naim Miftari je samo jedan od hiljade veterana UÇK-a koji se osjećaju razočaranim i izdanim od strane bivšeg političkog rukovodstva, a koje danas pregovara sa neprijateljem i obogatilo se na račun i naroda.