U Prizrenu

Kosovo i Albanija su potpisali sporazum o vojnoj saradnji, kao i boravku pripadnika jedne oružane snage na teritoriji druge, prenose agencije.

Sporazum su u Prizrenu potpisali ministar Kosovskih snaga bezbjednosti Agim Çeku i ministar odbrane Albanije Arben Imami. Kako je navedeno, sporazum sadrži proceduru za ulazak i izlazak kao i privremeni boravak i status pripadnika Oružanih snaga Republike Albanije i pripadnika Kosovskih zaštitnih snaga na teritoriji druge strane potpisnice.
"Tokom godina saradnje sa Ministarstvom odbrane Republike Albanije ostvarili smo seriju aktivnosti i naša saradnja je bila izuzetno plodonosna. Ovoj saradnji sada pridodajemo i jedan dokumenat koji reguliše naše odnose još snažnije i to na osnovama standard NATO", rekao je Çeku.
Albanski ministar je kazao da potpisani sporazum potvrđuje da se plodonosna saradnja dvije strane nastavlja. Imami je rekao i da je uspostavljanje bliskih odnosa oružanih snaga Kosova i Albanije moguće jer obje strane idu putem integracije u NATO.