Slobodan Petrović

Zamjenik premijera Kosova Petrović izjavio je da ljudi na sjeveru Kosova dugo nisu želeli kontakt sa realnošću u Prištini, pa su postali pogodni za manipulaciju.

Zamjenik premijera Kosova Slobodan Petrović je televiziji RTK rekao da je na Kosovu vladao medijski mrak u srpskoj zajednici i da ne postoji nijedan štampani medij, a da nije iz Beograda.
"Beograd i RTS nemaju uvid u sve detalje koji se dešavaju na Kosovu, i politika tih kuća je bila da ignorišu rad kosovskih institucija, a u svemu tome strada građanin", naveo je Petrović. 
Petrović je ocjenio da briselski sporazum Beograda i Prištine nije proizveo gubitnike, i izrazio nadu da će biti sproveden. 
"Ovim sporazumom nema gubitnika. Ovo je proces koji je uspješan ukoliko obje strane ne izgube. Da će sve proći sasvim mirno ne možemo tvrditi, jer je bilo događaja u prošlosti, ali ćemo dati sve od sebe da građane informišemo na pravi način", rekao je Petrović. 
Dodao je da je sporazum Beograda i Prištine ubrazao njihov put u Evropu, ali neophodno je strpljenje.
"Taj put je zajednički, i do cilja ćemo stići zajedno. Siguran sam da se nećemo vraćati unazad", rekao je Petrović. 
Petrović je istakao da stanje u oblasti vladavine prava na Kosovu nije idealno, pa ni za manjine, ali da se situacija poboljšava.