Žele da Srbija počne da priznaje i naša dokumenta

Ministarstvo obrazovanja, nauku i tehnologiju priznaje paralelne institucije obrazovanja na Kosovu. Ovo ministarstvo čini velike napore da nostrifikuje diplome srpskih fantomskih škola unutar teritorije Kosova, sa natpisom Republika Srbija i pečatom na kojem piše "Autonomna Pokrajina Kosovo i Metohija".

Ovo su jedne od diploma koje je MONT priznao, iako su sve pisane na ćirilici i izdate od strane jedne srednje škole u Gračanici, ali nigdje na dokumentu kojeg je osigurao KTV ne figurira ime škole. Tu stoji da je kandidat Hatixhe Gradina završila Srednju medicinsku školu profila Medicinska sestra 2008./2009. godine, prenosi portal "Telegrafi".

Nakon zahtjeva kandidata, MONT je u početku zatražio od Srednje medicinske škole u Peći da joj prizna diplomu i da je ozakoni. Međutim, samo dva dana nakon ovog zahtjeva ova škola je poslala negativan odgovor dužnosnicima Ministarstva obrazovanja.

Uprkos tome, kandidatkinji je dopušteno da izađe na polaganje maturskog ispita, kojeg je i položila. Dužnosnici Ministarstva obrazovanja obrazlažu da ovim korakom žele da ohrabre Srbe da nakon ovoga počnu da priznaju dokumenta Kosova.