Neregistrovana vozila i u Policiji Kosova!?

U institucijama Kosova postoje hiljade vozila koja nisu registrovana ili su registrovana nelegalno.

Tako su izjavili izvori lista "Experss" unutar Vlade Kosova. Povodom ovog pitanja institucija za osiguranje vozila je pokrenulo istragu.

Neregistrovana vozila, a koja saobraćaju na Kosovu su pronađena i u Policiji Kosova. Mnoga od njih se voze i koriste privatno od strane samih kosovskih policajaca.

"S ovim vozilima je stanje je katastrofalno u gotovo svim institucijama na Kosovu, uključujući i policiju u kojoj postoje neregistrovana vozila i koja saobraćaju na Kosovu", rekao je ovaj izvor.

O tome kako su ova vozila ušla i iz kojih razloga su u ovom stanju očekuje se da se uskoro otkrije.

S druge predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova ne znaju ništa o ovome. Oni kažu da na osnovu informacija koje imaju, sva vozila u institucijama su registrovana.

"Prema podacima koje imamo za sva vozila u institucijama, uključujući i Policiju Kosova sva su registrovana po regularnoj proceduri i u okviru zakonskih rokova za registraciju", stoji u službenom odgovoru ovog ministarstva.

Pitanje neregistrovanih vozila od strane institucija je bio problem i od ranije. Generalni revizor je svake godine prijavljivao probleme institucija sa dokumentacijom vozila.