Istraga će utvrditi uzrok nesreće

Svi povrijeđeni su studenti sa sjevera Kosova i iz Srbije. Istraga će utvrditi da li su vozači bili pijani.

U sudaru dva automobila noćas je u Mitrovici povrijeđeno osam mlađih osoba, od kojih petero teže. Najteže je stradala jedna žena koja je transportovana na liječenje u Kragujevac, a ostali povrijeđeni su u mitrovačkoj bolnici.
Načelnica mitrovičke bolnice dr Danica Radomirović izjavila je Tanjugu da je na hiruško odjeljenje rano jutros doveženo osam osoba povrijeđenih u saobraćajnom udesu od kojih je jedna ženska osoba zbog teških povreda i u besvjesnom stanju transportovana za Kragujevac.
"Na intezivnoj njezi smješten je muškarac sa povredama glave, nosa i rebara, i njegovo stanje za sada je stabilno. Četiri osobe su hospitalizovane na hiruškom odjeljenju zbog povreda glave i po tijelu i oni su zasad, takođe, stabilno", rekla je Radomirovićeva.
Načelnica bolnice dodala je da su još dvije osobe iz ove saobraćajne nesreće nakon ukazane ljekarske pomoći puštene na kućno liječenje.
Nesreća se dogodila oko četiri sata ujutro, u ulici Kralja Petra u sjevernom dijelu grada, a kako je agenciji Beta rekao zamjenik regionalnog direktora KPS Ergin Medić uzrok nesreće je neprilagođena brzina.
"Istraga će utvrditi da li su vozači bili pijani", dodao je on.
Svi povrijeđeni su studenti sa sjevera Kosova i iz Srbije.