Primjena briselskog sporazuma

Razgovori Beograda i Prištine o primjeni briselskog sporazuma, kao i o snabdjevanju strujom i o telekomunikacijama, nastavljeni su u Briselu.

Razgovori su počeli juče nešto prije 11 sati bilateralnim susretom direktora Evropske službe za spoljne poslove za Zapadni Balkan Fernanda Gentilinija sa članovima oba tima, da bi se nakon popodevne trilateralne sesije završili oko 19 časova bez izjava za javnost, a novinarima je samo rečeno da će se nastaviti i danas.
Kako je Tanjug saznao od izvora bliskih pregovorima u Briselu, prištinska delegacija odstupila je od plana implementacije briselskog sporazuma u svih pet radnih grupa. U istom izvoru je rečeno i da beogradska delegacija ni za slovo neće odstupiti od onoga što je napisano u planu implementacije briselskog sporazuma. 
Jučerašnji dijalog vodio se paralelno na dva koloseka: o primjeni sporazuma Beograda i Prištine koji je 19. aprila potpisan u Briselu, i o snabdjevanju električnom energijom i telefoniji, o čemu se razgovaralo na ekspertskom nivou.