Paralelno dijalog o električnoj energiji i telekomunikacijama

U Briselu oko 11 h počeli razgovori timova za implementaciju sporazuma, dok se paralelno vodi ekspertski dijalog o električnoj energiji i telekomunikacijama.

Na čelu beogradskog tima je šef vladine Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin, koji je ujedno predsjednik Odbora za implementaciju sporazuma koji je 19. aprila potpisan u Briselu.
Osim Vulina, u timu se nalaze i ministar pravde Nikola Slaković, generalni sekretar vlade Veljko Odalović i dva visoka funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, pomoćnik ministra Mladen Kuribak i zamjenik direktora policije Branislav Mitrović. 
Paralelno sa razgovorom timova za implementaciju, u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu će se sutra voditi i tehnički dijalog o električnoj energiji i telekomunikacijama. 
Premijer Srbije Ivica Dačić je u Evropskom parlamentu izjavio da će briselski sporazum biti u potpunosti sproveden, a da je rok za postizanje finalnog dogovora o struji i telefoniji sredina juna. 
Pokret Samoopredjeljenje najavio je da će u Prištini organizovati demonstracije na ulici, kao i u zgradi Skupštine u vrijeme rasprave o zakonu o ratifikaciju sporazuma između Kosova i Srbije. 
Samoopredjeljenje je pozvalo Demokratski savez Kosova da glasa protiv sporazuma jer je za ratifikaciju potrebna dvotrećinska većina poslanika, odnosno najmanje osamdeset glasova.