Njihova primanja se kreću do 2000 eura

Priznaje da je plata oko dvije hiljade eura koju dobija svakog mjeseca iz bužeta Kosova previsoka. Poslanica Pokreta "Samoopredjeljenje" Albulena Haxhiu je procjenila da, u trenutnoj ekonomskoj situaciji u kojoj se Kosovo nalazi, ona i njene kolege ne zaslužuju platu veću od 750 eura.

U intervjuu za list "Tribuna" Haxhiu je izjavila da institucija Skupštine treba da odražava i djeluje na osnovu socijalne situacije u zemlji.

"Trenutno, osnovna plata poslanika je 1488 eura i uz dodatke koje dobijaju dostiže 2000 eura. Ovo je neprihvatljivo. Zato kažem da sudjelovanje u komisijama i na plenarnim sjednicama treba da uključi ukupnu platu od 750 eura", ocjenila je Haxhiu.

Ipak, priznala je da organi koji donose odluke nisu raspoloženi da urade ove izmjene i obećala je da sa Samoopredjeljenjem na vlasti smanjenje plata poslanicima će biti prioritet.

Haxhiu je angažovana da u novom zakonu za poslanike ne dozvoli uključivanje dodatne penzije, pošto je zaključila da je ovo "poklon" za nju i njene kolege.