Isplaćivane pozamašne dnevnice mimo zakona

Bez poziva i bez dnevnog reda službenici Ministarstva administracije i lokalne samouprave su potrošili 11 hiljada eura u Sjedinjenim Američkim Državama. Slična putovanja, samo "zabave" radi, prema izvještaju Generalnog revizora službenici ministarstva su često koristili. Oni su čak i premašili troškove navedene u budžetu za ovu namjenu.

Od oko 25 hiljada eura koliko je bilo na raspolaganju za službene putne troškove Ministarstvo administracije i lokalne samouprave je potrošilo duplo, negdje oko 60 hiljada eura. Osim toga, svi oni koji su putovali dobijali su i pozamašne dnevnice. Čak i preko norme dozvoljene zakonom. Za jedno putovanje predstavnika ovog ministarstva be službenog poziva u Sloveniji Revizor je pronašao da je potrošeno više od četiri i pol hiljade eura.

Međutim, učesnicima su isplaćivane dvenice u iznosu od 137 eura, umjesto po 117 eura koliko je predviđeno. Ovdje su dobili i isplete dnevnica i dva novinara Radio televizije Kosova koji su se pridružili putovanju na trošak ovog ministarstva iako nema propisa koji reguliše takve troškove za novinare.