U ponedjeljak u Prištini

Udruženja veterana rata iz kosovskih opština Mitrovica, Skenderaj (Srbica), Drenas (Glogovac) i Klina, dogovorili su se na dašanjem sastanku u Skenderaju, da organizuju proteste zbog hapšenja bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova.

Udruženja veterana rata iz kosovskih opština Mitrovica, Skenderaj (Srbica), Drenas (Glogovac) i Klina, dogovorili su se na dašanjem sastanku u Skenderaju, da organizuju proteste zbog hapšenja bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova (UÇK). Protest će biti održan u ponedjeljak u Prištini, javio je dopisnik agencije Anadolija.
Takođe je odlučeno da predsednici opštinskih ogranaka udruženja izađu ispred zgrade suda u kome će se danas pojaviti juče uhapšeni kamandanti i pripadnici UÇK-a, a kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo njihovim hapšenjima. Ta hapšenja su, prema njhovim riječima, obavljena na osnovu svjedočenja srpskih saradnika.
Sudsko ročište je najavljeno za 15:00 sati i na njemu će se pojaviti ambasador Kosova u Albaniji, Sylejman Selimi, predsjednik opštine Skenderaj (Srbica) Sami Lushtaku, Sahit Jashari, Jahir Demaku i Zeqir Demaku, svi bivši pripadnici Operativne zone UÇK-a za Drenicu.
EULEX je juče saopštio da je uhašeno pet osoba koje su osumljičene da su počinile krivična dijela ratnih zločina u vidu povreda tjelesnog integriteta i ugrožavanja zdravlja civila u pritvorskom centru UÇK-a u Likovcu, opština Skenderaj (Srbica). Protiv jedne osobe je pokrenuta istraga za ratni zločin ubistva jednog civila. Hapšenje je izvršeno po nalogu pretpretresnog sudije Osnovnog suda u Mitrovici.