Još nema komentara niti reagovanja

Domaći mediji na današnjim naslovnim stranama pišu o sastanku premijera Kosova i Srbije Hashima Thaçija i Ivice Dačića na kojem je postignuta načelna saglasnost za plan primjene sporazuma od 19. aprila. Mediji, međutim, još nemaju komentare niti reagovanja na tu saglasnosti za plan primjene sporazuma.

Dnevnik "Koha ditore" na prvoj strani piše da su se premijeri načelno saglasili o planu koji predviđa da do kraja godine treba da se završi proces integracije paralelnih struktura bezbjednosti sa sjevera Kosova u strukture bezbjednosti Kosova i sudski sistem. Za primjenu nekih tačaka sporazuma, prema pisanju lista, biće potrebno izvršiti izmjene pojedinih zakona.
 
Dnevnik "Kosova sot" piše da su se dvojica premijera saglasili o tekstu o kojem će dvije vlade raspravljati do kraja nedjelje. Glavni teret odluke o planu ostvarivanja sporazuma je, prema pisanju "Zërija", na dvema vladama i one treba da odluče da li prihvataju ili ne prihvataju plan koji su juče načelno usaglasili premijeri.
 
Dnevnik "Tribuna" piše da, ukoliko dvojica premijera ispune obećanje koje su dali, do kraja godine treba da bude ostvaren sporazum Kosova i Srbije.
 
Slične tekstove objavili su danas i dnevnici "Epoka e re" i "Lajm".

Domaći elektronski mediji juče su redovno izvještavali o toku susreta dva premijera uz posredovanje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost Catherine Ashton.