Biće upućeno šest zahtjeva

Sa protesta će biti upućeno šest zahtjeva, koja su prema Organizacionom odboru protesta, preduslovi za poboljšanje uslova radnika

Udruženje sindikata radnika Kosova organizovaće protest 29. maja u Prištini pod motom "Pet do dvanaest" kako bi se zatražila realizacija zahtjeva radnika kojima se krše njihova prava.
Sa protesta će biti upućeno šest zahtjeva, koja su prema Organizacionom odboru protesta, preduslovi za poboljšanje uslova radnika. 
Fehmi Pajaziti, predsjednik Organizacionog odbora je na današnjoj konferenciji za novinare pozvao radničku klasu Kosova i sve sindikate da se 29. maja pridruže protestu.
"Tražimo primjenu zakona u praksi, potpisivanje kolektivnog ugovora, primjenu sporazuma o minimalnoj plati od 220 eura. Tražimo usvajanje zakona o penzionerima, prihvatanje radnog staža za period od 1990. do 1999. godine i stvarenje socijalnog fonda za radnike koji su zbog privatizacije ostali bez posla!", kazao je Pajaziti.
Protestu koji je najavljen za 29. maj pridružiće se i "Sindikat penzionera Kosova" čiji je glavni zahtjev da prosječna vrijednost penzije ne bude manja od 60% prosječne plate na nivou zemlje.