Pisanje beogradskog lista "Kurir"

Intervencijom bezbjednosnih snaga Srbije spriječeni su napad na prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića i veći incidenti na ulicama sjeverne Mitrovice, piše današnji beogradski "Kurir".

Ekstremne grupe sa sjevera Kosova planirale su u nedjelju da osujete posjetu Vučića, ali je on, i pored demonstranata koje je poslanik Demokratske stranke Srbije Marko Jakšić okupio da "vređaju i kamenicama gađaju delegaciju Vlade Srbije", ipak, otišao u sjevernu Mitrovicu da razgovara s tamošnjim Srbima, piše taj list.

"Kurir" navodi da su ranije tokom dana u sporednim ulicama sjeverene Mitrovice otkriveni kamioni bez tablica kojima je planirano da se prepreči put delegaciji na povratku u Beograd, ali su intervencijom snaga bezbjednosti spriječeni veći incidenti u sjevernom dijelu tog grada.

Jakšić je izjavio da je Vučićeva posjeta bila neuspješna i da je napravila još veći jaz između Srba na sjeveru Kosova i Vlade Srbije, citira "Kurir" Jakšićeve riječi KIM radiju, uz napomenu da on na pozive novinara "Kurira" nije odgovarao.