Razgovarali Hoxhaj i Lukšić

Kosovo i Crna Gora će u septembru završiti proces demarkacije međudržavnih granica, napisao na svome Twitter profilu ministar vanjskih poslova Kosova Enver Hoxhaj

Kosovo i Crna Gora će u septembru ove godine završiti proces demarkacije međudržavnih granica, a ubrzo se očekuje i razmjena ambasadora između dvije zemlje. S ovim su složili dvojica šefova diplomatija Enver Hoxhaj i Igor Lukšić tokom današnjeg telefonskog razgovora.
“Mi smo razgovarali o demarkaciji međudržavne granice i složili smo se da taj se proces završi u septembru ove godine”, napisao je na svom Twitter profilu ministar Hoxhaj, prenosi RTK.
Dva ministra su, takođe, razgovarala o otvaranju ambasade Crne Gore u Prištini i razmjeni ambasadora između dvije zemlje.
“Složili smo se da se u što skorijem vremenu otvori Ambasada Republike Kosovo u Podgorici i Ambasada Crne Gore u Prištini. To će označiti novo poglavlje u produbljavanju odnosa i prijateljstva između dva naroda i dvije države”, napisao je ministar Hoxhaj.
Crna Gora je priznala Kosovo 2008. godine, ali do razmjene ambasadora nije došlo zbog zahtjeva Podgorice da crnogorska manjina na Kosovu bude priznata kroz Ustav Kosova.