Ilustracija

Sinoć, 02.05.2013. godine, negdje oko 20.35 časova u ulici "Papa Klimenti" u Peći desila se oružana pljačka od strane NN lica, dok su žrtve V.Sh. (1967) i V.Sh. (1990), radnici u pošti broj 8, bili na radnom mjestu. Nakon što je osumnjilčeni pucao iz vatrenog oružja uspio je da uzme 1300 eura sa sobom i da pobjegne u nepoznatom pravcu. Nema izvještaja da ima ozlijeđenih a istraga u vezi slučaja se nastavlja.

Vijest je potvrdio i glasnogovornik regionalne policije u Peći, Xhevat Ibra.

"Jedna osoba (trenutno nepoznata) je ušla u poštu sa oružjem u ruci, isplio jedan hitac u vazduh i zatražio novac od radnika PTK-a. Dok je žrtva oklijevala osumnjičeni je još jednom repetirao oružje u njenom pravcu (žrtve)", rekao je Ibraj.

Kad su žrtve primjetile da su im životi ugroženi predali su sumu novca koja je iznosila oko 1.300 eura osumnjičenom koji je uzeo, izašao iz pošte i pješaka otišao u nepoznatom pravcu.

Povodom ovog slučaja na licu mjesta su izašle policijske jedinice koje su isprva osigurale mjesto događaja i organizovale se na identifikaciji i hvatanju osumnjičenog.

Na mjestu događaja pronađene su čaure pištolja kalibra 7.62 mm "TT" i prema riječima žrtava, osumnjičena osoba je bila obučena u crnu odeću i bila maskirana.