Nakon odluke Osnovnog suda u Prištini

Obukao je svoju plavu uniformu. Bio je na svom radnom mjestu u Kliničko-univerzitetskom centru Kosova (KUCK). Činilo se da je doktor anestaziolog Sokol Ajdini zabrinutiji nego obično. U četvrtak poslije podne bio je u svojoj kancelariji u blizini operacione sale za plastičnu hirurgiju, gdje je povremeno čekao neki posjetitelj.

Uglavnom su to bili njegovi prijatelji, koji su ga posjećivali, nakon kazne koja je doktora "moralno slomila". Nakon kazne od više od tri godine zatvora, bivši doktor na klinici "Medicus", Sokol Ajdini kaže da je odlučio da se žali višim instancama.

"Žaliću se od Apelacionog suda do Suda u Strazburu, pošto se ne osjećam kriv za djelo zbog kojeg sam osuđen", rekao je za list "Tribuna" nedavno osuđeni na 3 godine zatvora od strane Odjeljenja za teška krivična djela Osnovnog suda u Prištini.

On je rekao da namjerava nastaviti raditi kao anesteziolog, dok druge instance ne odgovore da li je sudsko vijeće bilo u pravu ili on. Nakon odluke o njegovoj osudi koja postaje pravosnažna, nakon odsluženja zatvora, njemu će biti oduzeta ljekarska licenca na godinu dana. Ali u KCUK nisu još uvijek poduzeli nikakvu odluku sa ugovorom o radu osuđenih doktora u slučaju "Medicus".