Politika SLS-a ispravna

Dogovorom u dijalogu Beograda i Prištine otvorila su se vrata za rješavanje svih pitanja koja su stajala na putu pomirenja, ocjenio je Slobodan Petrović.

Zamjenik premijera Kosova je, prilikom posete renovinaranoj crkvi Svetog oca Nikolaja u Kamenici, istakao da je dogovor iz Brisela veoma važan.
"Iz Brisela sam se vratio sa lijepim vijestima. Postignuti dogovor potvrđuje da je politika Samostalne liberalne stranke (SLS) od početka bila ispravna", naglasio je Petrović u saopštenju. 
Nakon obilaska crkve Svetog oca Nikolaja, gdje ga je dočekalo nekoliko desetina građana srpske zajednice koji žive u ovom gradu, sveštenik Dalibor Kojić još jednom je izrazio zahvalnost za doprinos u renoviranju crkve, a Petrović je razgovarao sa građanima Kamenice o njihovim problemima. 
"Nažalost usled obaveza koje sam imao u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu nisam bio u prilici da budem ovdje kada je vladika Teodosije služio liturgiju. Odmah po povratku iz Brisela došao sam da se i lično uvjerim da su radovi na renoviranju crkve Sv. Nikolaja kvalitetno završeni. Raduje me da renovirana crkva puno znači građanima srpske zajednice u Kamenici. Nastavićemo da pomažemo Srpsku pravoslavnu crkvu kao i našim građanima", rekao je Petrović.