Svaka politička snaga mora imati svoj stav

Šef Parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova, Ardian Gjini je priznao da opozicija nema snage da se ujedini na rušenju Vlade Hashima Thaçija.

On je čak zamjerio LDK-u i Samoopredjeljenju što bez ikakvog plana traže smjenu Thaçija.

"Svaka politička snaga mora imati svoj stav ukoliko dođe do rušenja Vlade, šta će sutra raditi sa državom. Ukoliko nema plan šta dalje, nije dobro da se preduzimaju takve akcije", rekao je Gjini.

Tokom intervjua za portal "Tribuna" Gjini se pobrinuo da pošalje poruke ovim partijama koji pobijaju opozicionizam partiji Ramusha Haradinaja u Skupštini. Rekao je da LDK i Samoopredjeljenje su se počele plašiti uspona AAK-a.

"Postoji izreka koju narod kaže: 'Što je veći bol to je veća galama'. Kada ih mnogo boli uspon našeg političkog subjekta, onda počinju mnogo da viču", rekao je Gjini.

Član predsjedništva AAK-a nije isključio mogućnost održavanja opštih izbora tokom ove godine. On je izjavio da AAK traži partnere desnog centra i ocjenio da stranku PDK ne vidi kao takvu.

On je također govorio i o dijalogu, i rekao da njihov predstavnik Blerim Shala, je uključen u svaki detalj koji dolazi iz Bruxellesa.