Još jedan skandal

Pripadnici Policije Kosova su sami ti koji kvare sliku institucije u kojoj rade. Neki su ili su bili uključeni u nezakonite radnje, a neki su zloupotrebili službenu dužnost.

U posljednjem slučaju neki neidentifikovani policijski dužnosnici su dozvolili da im službeno vozilo upotrebi jedna djevojka za provokativno slikanje. Policija nije bila upoznata sa slučajem, međutim, nakon dobijanja fotografija od KTV-a, potvrdila je pokretanje istrage. Institucija koja se smatra najpovjerljivijom u zemlji, Policija Kosova, godinama se već suočava sa izazovima raznih kršenja koje čine sami policijski dužnosnici.

Nerijetko su policajci bili predmet istrage, krivičnih djela i sudskih procesa.

I svi oni su izblijedjeli sliku ove institucije. No, nisu samo oni ti koji su oštetili ugled policije.

Jedan od tih skandala se mogu smatrati i ove fotografije koje je osigurala televizija Kohavision.

Kao što se vidi na fotografijama se pojavljuje žena koja izlaže svoje tijelo u vrlo provokativnom izdanju i to na samom policijskom automobilu.

Iako se na fotografiji vidi službeni policijski automobil, oni nisu upoznati o postojanju istih.

KTV je tražio neka pojašnjenja na koje je policija odgovorila samo putem elektronske pošte.

KTV je zahtijevao da sazna od Policije da li su upoznati sa postojanjem ovih fotografija, zbog činjenice da li je neki policijski dužnosnik suspendiran ili je pod istragom zbog zloupotrebe automobila i službene dužnosti, ali iz ove institucije je stigao odgovor da će potvrditi autentičnost fotografija.

Također nakon što je KTV poslala policiji ove fotografije, ova institucija je potvrdila otvaranje istrage.

"Što se tiče vašeg zahtjeva, obaviještavamo vas da sada ne možemo potvrditi autentičnost-istinitost ovih fotografija, ali će zbog ovoga biti otvorena detaljna istraga, kao i oko moguće analize foto-montaže. Istovremeno vam potvrđujemo da mjerodavne policijske jedinice će poduzeti sve potrebne mjere kako bi u potpunosti istražili ovaj slučaj i u slučaju da istraga rezultira uključenošću, povredi od strane policijskih službenika, mi ćemo poduzeti hitnu akciju u skladu policijskih ovlašćenja."

Međutim, u policija je rečeno da će proces provjere i istrage potrajati malo duže, pošto se na fotografijama ne vidi broj registracija policijskog automobila.