Uključeni u kriminal i krijumčarenje

Umjesto da se bore protiv kriminala i krijumčarenja, oni postaju dio toga. Policajci su često hapšeni od strane svojih kolega. Neko za uzimanje mita, neko za krađu a neki i za krijumčarenje. Četvero od njih je uhapšeno u subotu od strane policije. Oni su osumnjičeni da su navodno bili dio grupe koja je uključena u krijumčarenje robe iz Srbije.

U ovoj akciji policija je uhapsila osam Albanaca iz regiona Mitrovice koji su krijumčarili robu iz susjedne zemlje, piše portal "Tribuna".

Za ovo nezakonito poslovanje oni su koristili puteve na sjeveru Kosova koji se veoma malo kontrolišu od strane snaga reda i pravosuđa.

No, ono što je najgore u ovoj mreži krijumčarenja je to da su i policajci uključeni. Oni se sumnjiče da su zloupotrebili službenu dužnost i otkrivali informacije koje je policija imala.

Saznaje se da su uhapšeni policajci radili kao patrola i da dolaze iz regiona Mitrovice. Oni se sumnjiče da su sarađivali sa krijumčarima iz južnog dijela Mitrovice uzimajući novac od njih i obavještavajući ih kada bi ih Policija moga otkriti.