Fokusirani na postizanje sporazuma

Zamjenik premijera Kosova Hajredin Kuçi kaže da je Vlada Kosova usredsređena na postizanje sporazuma sa Srbijom i da očekuje pozitivan odgovor Beograda.

Kuçi je za list "Koha ditore" rekao da Kosovo radi na nalaženju sporazuma i da tek potom može razmotriti pitanje ostvarivanja reda i zakona na sjeveru Kosova.
"Dok se ne postigne sporazum, fokusirani smo samo na njegovo postizanje, poslije toga ćemo da radimo na ostvarivanju i drugih planova", rekao je Kuçi odgovarajući na pitanje o tome da li Priština ima planova za intervenciju na sjeveru kroz mehanizme bezbjednosti. 
Po njemu, nemogućnost postizanja sporazuma postavlja izazove ne samo za Prištinu i Beograd, već i za Evropsku uniju i Srbe na sjeveru. 
"Nepostizanje sporazuma sigurno stvara prostor nepovoljniji od bilo kakvog eventualnog sporazuma", rekao je on. 
Kuçi smatra da je dijalog najbolji način za nalaženje rješenja. 
"Fokusirani smo na postizanje sporazuma. Naš je osnovi cilj da se sporazum postigne, da se okonča poglavlje sukoba. Najbolji je put da se pitanja riješe dijalogom i da se naši građani Srbi na sjeveru integrišu na miran i dostajanstven način (u kosovsko društvo). Naš je cilj postizanje i ostvarivanje sporazuma", rekao je zamjenik premijera Kosova.