"U pregovorima se mora poštovati Ustav Srbije!"

Predstavnici Srba sa sjevera Kosova saopštili su danas da se ne slažu da kroz zajednicu srpskih opština institucije Srbije budu zamijenjene takozvanim srpskim institucijama u okviru Kosova...

Na sastanku su, kako je saopšteno, učestvovali predsjednici odborničkih grupa, rukovodstvo četiri opštine i predstavnici političkih partija sa sjevera Kosova, a saopštenje su potpisali predsjednici skupština opština Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Mitrovica.   
 
Na sastanku koji je održan u Zvečanu je, kako se navodi, zauzet jedinstven stav da su pregovarački tim i državni vrh Srbije u obavezi da u daljim pregovorima sa institucijama Kosova poštuju Ustav Srbije, volju građana sa sjevera Kosova iskazanu na referendumu 2012. godine i zaključke sa zajedničkih sjednica skupština četiri opštine.   
 
Rukovodstvo i građani sa sjevera Kosova su, navodi se u saopštenju sa sastanka, jedinstveni u tome da neće učestvovati u primjeni dogovora koji su postignuti i koji eventualno budu postignuti na štetu Srba i nealbanaca na Kosovu.